Tervetuloa Kalvolan Katajasiskojen ja Olavinpoikien sekä Kalvolan Metsästysseuran yhteiseen lounastapahtumaan

Lauantaina 7.8.2021 klo 11.00 – 13.00 Iittalan lasimäki, sisäpiha, tapahtuma-aukio

Tapahtuma on osa Iittalan juhlavuotta: arjen juhlaa ja hyvää mieltä.  

Kalvolan Metsästysseura ja Kalvolan partiolippukunnat Olavinpojat ja Katajasiskot kannustavat liikkumaan, hyötyliikkumaan ja nauttimaan luonnosta, turvallisesti.  

Metsästysseurana haluamme tukea paikallista nuorisotyötä, jotta Iittala pysyy elävänä kylänä jatkossakin. Partiolaiset ja metsästäjät liikkuvat luonnossa sitä kunnioittaen. Arvostamme ympäristöä, eläimiä, lajirikkautta, tunnemme vastuumme ja tartumme toimeen, kehitämme itseämme. Meillä on monta yhteistä arvoa.

Kalvolan Metsästysseura lahjoittaa hirvikeiton ainekset ja kokki keittää tapahtumaan kenttäkeittiöllisen hirvikeittoa. Ruuan myyntituotto lahjoitetaan kokonaan Kalvolan partiolaisten hyväksi. Tartumme toimeen, yhdessä.

Tapahtuman ohjelmalavalla partiolaiset ja metsästäjät kertovat tavastaan toimia ja luoda hyvinvointia sekä yhteisöllisyyttä. Partiolaiset rakentavat tapahtuma-aukiolle rastiradan. Rasteilla selviävät 112-sovelluksen salat, miten käytän puhelimen karttasovellusta ja mitä otan mukaan metsäretkelle. Jos haluat, partiolaiset asentavat maksutonta karttaohjelmaa ja 112-sovellusta puhelimeesi. Tervetuloa koko perhe kiertämään rastirata!

Tapahtumassa jaetaan 500 kappaletta oranssia, heijastimilla varustettua turvaliiviä. OP Etelä-Häme, Sako Oy ja Kalvolan Metsästysseura ry haluavat yhteisesti tukea turvallista liikkumista.  

Tilaisuuden juontaa Seppo Soittila.

Lämpimästi tervetuloa!

Kalvolan Katajasiskot ry, Kalvolan Olavinpojat ry ja Kalvolan Metsästysseura ry

.

SML:n Etelä-Hämeen PM-kilpailut 10.7.2021 Pirttikankaan ampuradalla

KMS järjesti haulikkolajien piirin mestaruuskilpailut ampumaradalla 10.7. Paahtavan helteisessä säässä ammuttiin noin 120 kilpailusuoritusta.

Metsästyshaulikon joukkuekilpailussa toiseksi sijoittui Kalvolan metsästysseuran 1-joukkue Janne Vilen, Timo Koskinen ja Pertti Kaskela. 2-joukkue Tommi Smeds, Juho Viitaniemi ja Matti Rantanen ampui kilpailussa viidenneksi. Kilpailun voitti A-HA Jäärät Passila-Rantanen-Kallioinen. Timo Koskinen sijoittui henkilökohtaisessa metsästyshaulikon kilpailussa toiseksi.

Kiitos kaikille osanottajille ja toimitsijoille. Kisakuvia galleriassa.

Talkoilla on saatu paljon aikaan alkuvuodesta 2021

Alkukesän koronarajoitukset vaikuttivat talkoiden järjestämiseen tänäkin vuonna. Rajoituksia noudattaen ja pienissä ryhmissä on tehty perinteiset pihasiivoukset ampumaradalla, Pastissa ja lahtivajalla.

Lahtivaja on tämän vuoden ykköskohde kiinteistöjen ylläpidossa. Vesikaivon ympärys kunnostettiin niin, ettei mahdollinen pintavesi pääse valumaan kaivoon. Viimekesän lahtivajan sadevesijärjestelmän asennusta täydennettiin tänä vuonna kaivamalla sadevesikaivot ja niille salaojat. Isoin kunnostustyö tehtiin lahtivajan sisällä. Pestävät seinäpinnat ovat nyt ruostumatonta terästä teurastamossa, jäähdyttämössä ja leikkaamossa. Desifiointi, puhtaanapito ja siivoukset ovat nyt helpompia suorittaa. KMS lahtivaja on hyväksytty elintarvikehuoneisto, jonka toimintaa valvovat terveysviranomaiset. Kuvia galleriassa

Ampumaradan ympäristö siistittiin ja kiinteistön rajat aukaistiin. Rajoilla on nyt ampumaradasta varoittavat kyltit jotta maastossa liikkuvat huomaavat rata-alueen ajoissa. Toukokuussa radalle valmistui puuliiteri, osaavien timpureiden tekemänä.

Pastin Pirtin kunnostus jatkuu pienissä erissä. Alas saunalle menevät portaat on rakennettu loppuun ja piha siistitty. Seuraavaksi valmistuvat portaiden kaiteet.

.

Pirttikankaan ampumarata auki 2.6.2021 alkaen

Pirttikankaan ampumaradalla ammutaan huomisesta keskiviikosta 2.6.2021 alkaen joka keskiviikko klo 17-20 aina elokuun loppuun saakka. Rata on avoin kaikille. Käytössä olevat radat ovat compak, skeet/metsästysammunta ja metsästystrap -rata. Myös pienoishirvirata on käytössä. Tarkkoja laukauksia kaikille – muistetaan koronavälit.

Tervetuloa!

KMS talvikokous ampumaradalla 25.4.2021

KMS talvikokous pidettiin ampumaradalla, metsästäjille sopivalla tavalla ulkona reppujakkaroilla istuen, koronaväleillä. Sää oli talvikokukseen sopiva: kolme astetta lämmintä ja satunnaisia vesikuuroja. Osa jäsenistä osallistui kokoukseen teamsin välityksellä.

Valitun johtokunnan kokoonpano on päivitetty yhteystiedot sivulle.

Seura muisti toimintaa edistäneitä henkilöitä kokouksessa seuraavasti:

Kunniapuheenjohtaja – Jukka Viitaniemi Jukka Viitaniemi on toiminut Kalvolan Metsästysseurassa eri tehtävissä pitkään ja ansiokkaasti. Sihteerin tehtävästä hänet valitiin seuran puheenjohtajaksi. Hänen puheenjohtakauden aikana aikana rakennettiin mm lahtivaja, jolla on aina vain tärkeämpi ja näkyvämpi osa metsästyksessä, riistalihan käsittelyssä ja jahteihin kokoonnuttessa. Taitavana sanan käyttäjänä Jukka on koonnut seuran 100-vuotisen historian kansien väliin.

Suomen Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen Piirin on valinnut vuosikokouksessaan vuoden 2019 metsästäjäksi Heikki Paavolan. Koronasta johtuen piirin vuosikokousta ei pidetty 2020 ja huomionosoitus luovutettiin nyt. Heikki on toiminut pitkään KMS:n metsästyksenjohtajana ja kehittänyt metsästysturvallisuutta pitkäjänteisesti. Heikki nauttii edelleen monipuolisesti metsästyksestä.

Yrjön Patsas – Sakari Helle Hän on tuonut mukanaan kaksi uutta metsästäjäsukupolvea seuraan ja toiminut monipuolisesti nuorten metsästäjien esikuvana. Sakari on osoittanut kaikessa toiminnassa positiivista asennetta ja tukenut aktiiviesti ja monin tavoin seuran toimintaa. Hän on esimerkillinen monipuolinen metsästäjä ja vahvistanut toiminnallaan yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsenten kesken. 

KMS sorkkaeläinjahdit kaudella 2020-2021, kaikki luvat kaadettu

Hirvien metsästys päättyi 15.1.2021. Kaikki Kalvolan Metsästysseuralle myönnetyt 15 hirvilupaa kaadettiin. Etelä-Hämeen riistaneuvosto asetti 2018 hirvikannelle kolmivuotisen hoitosuunnitelman. Siihen pohjautuu kaatolupien jako aikuisiiin ja vasoihin. KMS:n metsästyksen tulos oli myönnetyn luvan mukainen.

Peurajahti päättyi 15.2. Peuralupia oli käytössä 190 kappaletta. Kaikki luvat käytettiin ja lupaehdot täyttyivät erinomaisesti.

KMS metsästi tasapuolisesti kaikilla lohkoilla ja huomioi maanomistajien toiveet metsästyksessä. Kiitos kaikille maanvuokraajille yhteistyöstä!

Peurajahdeissa olemme olleet kauden aikana yhteydessä myös paikallisiin kesäasukkaisiin ja kertoneet tulevista jahdeista. Jahtien yhteydessä olemme tervehtineet kesäasukkaita, ulkoilijoita, koiranulkoiluttajia sekä marjastajia, ja kertoneet heille toiminnastamme. Kiitos teillekin yhteistyöstä metsästysaikana.

Tulevana kesänä harjoittelemme tarkkaa riistalaukausta Pirttikankaan ampumaradalla.

Aurinkoista kevättä!

Kalvolan Metsästysseura ry:n vuosi 2020

Kulunut vuosi 2020 on ollut työntäyteinen ja tapahtumarikas.

Vuosi aloitettiin tammikuun toisena lauantaina riistaruokakurssilla. Kurssilla opittiin valmistamaan valkohäntäpeuraa monin tavoin – koko ruho hyödyntäen.

Kauden 2019-2020 sorkkaeläinjahdin päättymistä juhlistettiin perinteisesti Yrjön tulilla 15. helmikuuta. Päättyneen kauden  hirvisaalis oli 23 aikuista ja 9 vasaa. Valkohäntäpeuroja kaadettiin 247 kpl.

Vuoden alkupuolella korona-epidemia ilmoitti olemassaolostaan. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, hyväksyttiin uudet säännöt ja vahvistettiin riistahoito- ja toimintasuunnitelma vuodelle 2020.

Korona rajoitti kokoontumisia maaliskuusta toukokuun loppuun. Perinteiset kevättalkoot pidettiin vasta kesäkuun alussa. Pastin Pirtillä uusittiin rantasaunan kiuas ja lauteet ja aloitettiin portaiden rakentaminen rinteeseen, helpottamaan kulkua saunalle. Pirtin terassi ja portaat uusittiin.

Pirttikankaan ampumaradalla uusittiin talkoilla huoltorakennuksen aluskate. Seuran jäsenten välinen trap -kilpailu, Yrjö-kiulu, kisattiin 8.7.  Kalvolan Metsästysseura järjesti ampumaradalla haulikkolajien piirinmestaruuskilpailut 25.7. Kaikille seuran jäsenille järjestettiin kesällä koulutus haulikon täyteisen kohdistamisesta. Keskiviikkoiltojen harjoitusammunnat jatkuivat läpi kesän elokuulle.

Koejäsenten ja uusien metsästäjien koulutusohjelma on osa talvikokouksessa hyväksyttyä toimintasuunnitelmaa, jossa uusi metsästäjä perehdytetään monipuolisesti metsästykseen ja maastossa liikkumiseen.

Kalvolan Metsästysseura on mukana kolmivuotisessa projektissa Hyvinvointia riistasta.

Kalvolan Metsästysseura on huolehtinut osaltaan yhteiskuntavastuusta liikenneturvallisuuteen liittyen. Moottoritien varren riista-aitaa korjattiin useampana talkoopäivänä vanhan Kalvolan kunnan alueella. Ojien kohdilta tukittiin peurojen ja hirvien aidan alitusmahdollisuudet, jolloin estetään eläinten pääsy moottoritielle. Samoin korjattiin rikkoutuneet riista-aidan kohdat. Riista-aidan korjaus tehtiin yhteistyössä Destian ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Riista-aidan korjaus vähentää toivottavasti SRVA-tehtäviä (Suurriistavirka-apu). SRVA-toiminta on metsästäjien vapaaehtoistyötä, jossa metsästäjät auttavat poliisia loukkaantuneiden eläinten etsimisessä ja ruhon kuljetuksessa pois vaarantamasta liikennettä.

ISO KIITOS kaikille maanvuokraajille. Hirvi- ja peurakantaa pienentämällä pyrimme vähentämään metsätuhoja ja pienentämään riistan maataloudelle aiheuttamia haittoja. Yhteistyö kanssanne mahdollistaa suunnitelmallisen riistanhoidon ja metsästettävien lajien rikkauden.

Hyvää joulun odotusta ja alkavaa uutta vuotta 2021!